במסגרת ניהול הסיכונים שכול אחת ואחד מאתנו חייב לשקול הוא ביטוח הסיעוד.
האירוע הסיעודי הוא אירוע רגשי קשה ביותר, הוא פוקד למעלה מ 35% מבני גיל 65 ומעלה ולצערנו הרב יש גם בני משפחה צעירים שהופכים סיעודיים עקב תאונה או מחלה. עד לפני כ 30 שנה הורה אם או אב שהיה במצב סיעודי ברוב המקרים היה מטופל בבית ובעיקר על ידי בני המשפחה. העול היה כבד מנשוא ולעיתים היה גם נטל פיזי שקשה היה להתמודד אתו. בשנת 1988 נחקק חוק סיעוד ממלכתי שבמסגרתו הוקצבו שעות טיפול ביתי לבעל צורך סיעודי. בשנת 2018 חלה רפורמה בחוק לפיה , על בסיס קריטריונים מוגדרים הורחבו מספר שעות הטיפול המוענקות וכן ניתן חלק מערך השעות לתרגם לתשלום שאתו המשפחה יכולה לשפר את השירות לבעל הצורך הסיעודי.
כידוע כול ביטוחי הסיעוד הקולקטיבים שנעשו על ידי וועדי עובדים וקבוצות אחרות בוטלו. מאידך המדינה שמודעת להוצאה הכספית הכבדה הכרוכה בטיפול סיעודי מאפשרת לקופות החולים לשווק ביטוח סיעודי מוגבל בסכום פיצוי חודשי ובתקופת תשלום פיצוי של עד 60 חודש. לא הסכום ולא התקופה עונים על הצרכים ולכן חברות הביטוח משווקות ביטוח סיעודי פרטי העונה על צרכי המבוטח.
רק לשם הדגמה שהות של בעל צורך סיעודי במוסד סיעודי מכובד עולה כ 15,000 ₪ בחודש. בעל צורך סיעודי שיחיה במצב סיעודי ובמוסד 7 שנים משמע 84 חודש סכום התשלומים במהלך התקופה יגיעו לכדי 1.260,000 ₪ ההוצאה הזו שוחקת את הפנסיה לו זכאי המאושפז לרבות דמי הביטוח הלאומי המשולמים מידי חודש לגמלאי ולא מותירים כסף למחיה לבן או בת הזוג שמצב בריאותם תקין. הבעיה חמורה לאין שיעור אם מדובר בילד או צעיר שנפגע מתאונה או החלה שנמצא בסיעוד מתמשך ולעיתים 10 ,15 שנים ואולי אף יותר במקרה זה העלות המצטברת ל10 שנים היא 1,800,000 ₪ .
אגב גם סיעוד ביתי הכולל השגחה 24/7 עולה לא פחות מ 10,000 ₪ בחודש.
המקור היחיד שיוכל לתת מענה כלכלי לקטסטרופה הוא פוליסת ביטוח סיעודי פרטית, ראויה שנרכשה על ידי המשפחה עבור כול המשפחה.
בגיל מבוגר הביטוח לא זול ולעיתים משום מצב רפואי לא תקין הוא הופך להיות ביטוח לא בר השגה. לעומת זאת בגילאים של צעירי המשפחה או משפחה צעירה הביטוח בר השגה ודמי הביטוח הנמוכים יחסית יישמרו לעשרות שנים.
ביטוח סיעודי יש לתכנן ולקבל את הייעוץ הנכון ביותר לרכישתו.